Atenție timișoreni cu ce mașini mergeți în Capitală

Nervi mulți cu taxa Oxigen! Astfel, șoferii care circulă prin București și au mașini care se încadrează în anumite norme de poluare riscă să fie amendați cu 1.500-2000 de lei, deşi nu intră în centrul Capitalei.

Astfel, chiar dacă acești conducători auto evită Zona de Acțiune pentru Calitatea Aerului (ZACA), delimitată de Primăria Generală condusă de Gabriela Firea, lucrurile pot lua o cu totul altă turnură.

Se întâmplă lucrul acesta după ce în mai multe locuri din oraș ZACA a fost semnalizată neconform, conform celor de la hotnews.ro. Vă readucem aminte în octombrie anul trecut Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a adoptat proiectul Primarului Gabriela Firea de introducere a taxei Oxigen pentru diferite tipuri de mașini, în funcție de norma de poluare

ADVERTISEMENT

Șoferii pot fi amendați chiar dacă nu intră cu mașina în centrul Bucureștiului

În cadrul proiectului este delimitata și Zona de Acțiune pentru Calitatea Aerului (ZACA), care practic înglobează zona centrală a Capitalei și unde vehiculele sub 5 tone cu norma de poluare sub Euro 3 nu mai au voie să intre, sub amenințarea unei amenzi de 1.500-2.000 de lei.

Conform hotărârii HCGMB 539/2019 „Zona de Acțiune pentru Calitatea Aerului (ZACA) reprezintă perimetrul delimitat de: Piata Victoriei – Bd. Iancu de Hunedoara – Sos. Stefan cel Mare – Str. Polona – Str. Mihai Eminescu – str. Traian – Bd. Nerva Traian – Bd. Gheorghe Sincai – Str. Lanariei – Calea Serban Voda – Bd. Marasesti – Str. Mitropolit Nifon – Bd. Libertatii – Calea 13 Septembrie – Sos. Panduri – Sos. Cotroceni – Spl. Independentei – Str. Stirbei Voda – Str. Berzei – Str. Buzesti – Piata Victoriei”. Articol preluat de pe https://stirimondene.fanatik.ro/

Fii primul care comenteaza on "Atenție timișoreni cu ce mașini mergeți în Capitală"

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu se va publica


*